Burrata med pistagepesto

Burrata med pistagepesto
Foto: Tv4
Sofa Wood profilbild
Elsa Billgren
Sofa Wood profilbild
Elsa Billgren

Burrata med pistagepesto

Av: Sofia Wood, Elsa Billgren

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m

Burrata med pistagepesto är en riktigt härlig rätt att njuta av i helgen.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pistagepesto

  • 1 dl pinjenötter
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 2 klyftor vitlök, fint rivna
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 3-4 krukor basilika, plockad
  • ca 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 300 g burrata

Gör så här

Pistagepesto

  1. Rosta pinje- och pistagenötter i en torr panna tills de är gyllene, ca 4 minuter. Låt svalna.
  2. Häll nötterna i en matberedare tillsammans med vitlök och parmesan. Mixa tills det är finmalet.
  3. Lägg i basilikabladen och fortsätt sedan mixa samtidigt som du häller i olivoljan i en tunn stråle. Mixa tills du fått den konsistens du föredrar.
  4. Smaka sedan av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera burratan riven i stora bitar med pesto skedad över.