Burrata med vattenmelon och pistage

POPULÄRT
Burrata med vattenmelon och pistage
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Burrata med vattenmelon och pistage

10 ingredienser

20 m

Härlig enkel och fräsch rätt där tunnskivad vattenmelon får sällskap av burrataostar, pistagenötter och en smakrik dressing med chili, honung och lime.

Ingredienser

portioner

Burrata

  • 100 g vattenmelon
  • 4 burrataostar (ekologiska)
  • flingsalt
  • 1 dl pistagenötter, krossade
  • 1 kruka thaibasilika

Vattenmelondressing

  • 200 g vattenmelon
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 msk röd chilifrukt, finhackad
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1,5 dl extra virgin olivolja

Gör så här

Vattenmelondressing

  1. Börja med att tillaga dressingen.
  2. Skär vattenmelonen i mindre bitar och blanda tillsammans med resterande ingredienser till en dressingen.

Burrata

  1. Skiva vattenmelon tunt på mandolin och lägg på ett fat.
  2. Lägg på burratan och kläm lätt på mitten så den öppnar sig, strö över lite flingsalt.
  3. Häll över en rejäl sked av dressingen på burratan och toppa med pistagekrosset och thaibasilika.