1 bit bröd (ej färskt utan gärna ett som blivit lite torrt)
salt
peppar
olivolja
Caesardressing
2 äggulor
6 sardellfiléer
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 klyfta vitlök, pressad
1,5 dl parmesanost, nyriven
salt
svartpeppar
2 dl matolja
sallad
2 romansallad, delad i bitar
50 g parmesanost, hyvlad
1 citron, skalet
Gör så här
Dela kycklingen i 2 delar på längden. Gnid in med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader till 75-80 graders innertemperatur vid låren.
Bryt brödet i bitar och lägg med i slutet av rostningen, så det får suga upp fettet från kycklingen. Lägg brödet på hushållspapper innan servering och salta.
Bryt kycklingen i bitar innan servering.
Dressing
Blanda ihop, äggula, hackad sardell, vinäger, dijonsenap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan. Avsluta med parmesanosten. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
Servering
Blanda den plockade kycklingen med romansallad, dressing och krutonger. Avsluta med parmesan och rivet citronskal.