Friterad blomkål med myntadipp

Meze
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Friterad blomkål med myntadipp

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

9 ingredienser

Karnabahar kızartması - fritarad blomkål att servera som meze eller annan buffé. Gott med mynta- och yoghurtdipp till!

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymald
  • 2 dl solrosolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 litet knippe hackad mynta

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små jämnstora buketter.
  2. Vispa äggen i en bunke, tillsätt mjöl, salt och peppar. Vispa till en slät smet.
  3. Hetta upp solrosoljan i en låg, vid panna. Doppa blomkålen i smeten och lägg ner i oljan.
  4. Fritera i 3–4 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och lägg upp på ett varmt fat.
  5. Blanda yoghurt, vitlök och mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera blomkålen med myntadippen.