Vem vågar sätta tänderna i denna giftgröna, livsfarliga, ringlande och hypnotiskt stirrande tårta som förmodligen smakar P-Y-T-O-N! /Camilla - Receptet kommer från boken Millas kalastårtor.
Två bottnar lagda på varandra räcker till 8 rejäla tårtbitar. Min pytontårta består av 16 bitar.
Gör marsansåsen enligt beskrivningen på paketet och ställ den åt sidan.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda i flor- och vaniljsockret.
Ringla i marsansåsen under omrörning.
Färga krämen med grön och gul karamellfärg så att den ser riktigt giftig ut. Ställ in krämen i kylen så länge.
Färga kokosen genom att lägga kokos i en fryspåse, tillsätta några droppar karamellfärg , blåsa in lite luft och skaka påsen. Du kan naturligtvis använda färgat socker eller hackade nötter, mandel eller kanske bara strössel i stället
för kokos, om du vill det.
Smeta krämen på tårtbottnarna och lägg ihop dem till två tårtor.
Skär rakt över en tårta (kl 12 till 6), sedan rakt över igen (kl 9 till 3), sedan skärs kvartarna på mitten också och du har nu fått ut 8 bitar. Upprepa med den andra tårtan.
Tänk ut ungefär hur ormen ska ringla sig, ta en trekant och täck sidorna med smörkrämen och placera den på serveringsfatet där nacken börjar. Lämna plats för huvudet.
Upprepa och lägg bitarna omlott tills du har två trekanter kvar. De ska bli svans och huvud och läggs med spetsen utåt.
Gör ryggraden genom att lägga på kokos.
Smält blockchokladen och gör ryggens sicksackmönster och ögonen (jag har fäst två blockchokladpastiller med smält choklad på ett par karameller).
Klipp till tungan av godisbandet och stick in det i ormens mun. Fsssss!