Cappelletti ärter och balsamvinäger

Cappelletti ärter och balsamvinäger
Foto: Lina Eriksson
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cappelletti ärter och balsamvinäger

7 ingredienser

20 min

Cappelletti Prosciutto Crudo med ärter och balsamvinäger. En snabb pasta med gröna ärtor. Välj en vegetarisk fylld pasta om du vill ha en vegetarisk rätt.

Vintips: Le Busche 2007. Artnr. 73146 119 kr.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp fyllda pastaknyten (t ex Cappelletti Prosciutto Crudo)
  • 200 g gröna ärtor
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 30 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g parmesanost, flagad
  • 2 msk balsamvinäger, extra lagrad

Gör så här

  1. Koka ärterna och blanda dem med olivolja.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastaknytena i 4 minuter.
  3. Häll av vattnet och rör ned lite smält smör.
  4. Placera ärtorna på en tallrik och lägg pastan ovanpå.
  5. Krydda med parmesanost och några droppar balsamvinäger.