Carbonara med grönkål och bacon

Carbonara med grönkål och bacon
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Carbonara med grönkål och bacon

10 ingredienser

25 min

Stekt grönkål blir väldigt gott i en carbonara. Det är en hel del att steka men om du steker i två stekpannor så går det mycket fortare.

Ingredienser

portioner
  • 275 g grönkål (färsk utan stam)
  • olivolja, att steka i
  • salt
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 4 port spaghetti
  • 4 äggulor
  • 1 dl kokvatten från spaghettin
  • svartpeppar

Till servering

  • parmesanost, finriven
  • äggula, i skal

Gör så här

  1. Stek grönkålen i omgångar i olja, grönkålen ska bli mjuk och glansig. Salta och lägg över i en gryta allt eftersom.
  2. Dela chilifrukten på längden. Kasta kärnhuset och skär fruktköttet i riktigt små bitar. Dela eller klipp baconet i små bitar. Stek chilifrukten och baconet i omgångar. Lägg det stekta i grytan.
  3. Koka spagettin så att den är al dente. Spara 1 dl av kokvattnet. Låt kokvattnet kallna något. Vispa ihop kokvattnet och äggulorna i en skål.
  4. Ställ grytan på en varm platta, rör ner äggblandningen och spagettin. Rör ordentligt på botten med en trägaffel så att äggblandningen stelnar och blandas med det andra. Strö på rikligt med svartpeppar.