Carpaccio med äpple, parmesan och pepparrotskräm

Carpaccio med äpple, parmesan och pepparrotskräm
Foto: TV4
Carin da Silva
Carin da Silva

Carpaccio med äpple, parmesan och pepparrotskräm

Av: Carin da Silva

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

15 min

En frisk och fruktig sommarstart. /Carin da Silva

Vintips från Carin
Carolina Semillion, art nr 6666, 69 kr

Carin bjöd även på
Halstrad Tonfisk
Champagnesorbet

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • oxfilé
  • 2 äpplen
  • parmesanost
  • crème fraîche
  • färsk pepparrot

Gör så här

  1. Låt en snäll man i charken banka ut oxfilén till fina carpaccio bitar.
  2. Blanda pepparroten med crème fraichen efter smak, tillsätt salt och peppar.
  3. Riv äpplen och parmesanost.
  4. Lägg krämblandningen, äpplena och parmesanen på carpaccion.
  5. Servera med en limeskiva.