Ljummen kålrotssallad

Ljummen kålrotssallad
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Ljummen kålrotssallad

9 ingredienser

30 min

En enkel men smakfull kålsallad som serveras med kräftstjärtar och kryddost.

Se fler recept ur

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål
  • 1 kålrot
  • 4 knippmorötter
  • 2 knipplökar
  • 100 g kumminost
  • 200 g kräftstjärt
  • 2 msk vinäger
  • blandade färska örter
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skala och tärna kålroten, koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Dela morötterna grovt, lägg ner i det kokande vattnet tillsammans med kålroten.
  3. Skär blomkålen i buketter och bryn den i en varm panna tillsammans med lite rapsolja och lite vinäger.
  4. Strimla löken och tärna osten i små bitar.
  5. Häll av vattnet och vänd ner kålroten, löken och morötterna i pannan.
  6. Vänd hastigt i en het panna.
  7. Lägg i kräftstjärtar, vänd runt alltsammans och lägg upp på fat.
  8. Strö på ost, blandade örter, salt och peppar.