Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.

Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.

12 ingredienser

Den nygrillade lammkotletten blir bäst med en nakenhavresallad och syrlig myntayoghurt.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

  • 8 lammkotletter (à cirka 100 g styck)
  • 6 dl nakenhavre
  • 1 gurka
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 kruka persilja
  • 2 limefrukter, finrivet skal och saft
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 kruka mynta
  • 4 dl yoghurt, tjock krämig
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka nakenhavren i osaltat vatten.
  2. Finriv skalet från limen, pressa ur saften, blanda med olja och honung.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Dela gurkan i mindre bitar, dela tomaterna och grovhacka persiljan.
  5. Häll av nakenhavren och blanda med de hackade grönsakerna.
  6. Häll i limedressingen och blanda runt.
  7. Blanda yoghurt och finhackad mynta till en dressing.
  8. Salta och peppra köttet och grilla på het grill i några minuter på varje sida.
  9. Servera med nakenhavresallad, myntayoghurt och nygrillat lamm.