Grillat fläsk med rödbetssallad

Grillat fläsk med rödbetssallad
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Grillat fläsk med rödbetssallad

11 ingredienser

Den här rätten med fläsk och hemmagjord rödbetssallad är väldigt enkel och väldigt god.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rimmad oxbog
  • 400 g rödbeta
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g haricots verts
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk honung
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 100 g hårdost, riven (t ex Prästost)
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Rödbetssallad: Koka rödbetorna med skalet på i 20 min, tills de känns mjuka.
  2. Häll av vattnet, skala betorna under rinnande vatten och skär sedan dem i klyftor.
  3. Koka bönorna i saltat vatten i 4 min eller tills de känns mjuka. Häll sedan av vattnet från bönorna och låt stå.
  4. Blanda citronskal, saft, honung och olja.
  5. Blanda alla ingredienser i en bunke, och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg sedan i de varma bönorna, de delade betorna, riven ost och kapris.
  7. Fläsk: Skiva det rimmade fläsket i ½ centimeter tjocka skivor.
  8. Grilla några minuter på varje sida tills fläsket har fått en fin färg.
  9. Servera sedan fläsket med rödbetsalladen.