Carins asiatiska råbiff

Carins asiatiska råbiff
Foto: TV4
Carin da Silva
Carin da Silva

Carins asiatiska råbiff

Av: Carin da Silva

Från: Sveriges mästerkock VIP

22 ingredienser

En förrätt fyll till brädden med goda smaker som garanterat kommer gå hem hos dina middagsgäster. Välj kött av god kvalitet till råbiffen.

Ingredienser

  • 300 g oxfilé

Marinad

  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 cm färsk ingefära, riven

Confiterad äggula

  • 4 ägg
  • rapsolja

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl olja
  • 1 msk wasabi

Friterade risnudlar

  • risnudlar
  • frityrolja

Till servering

  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 3 salladslökar, skuren i tunna skivor
  • 2 nashipäron, i tunna skivor
  • 1 kruka färsk koriander
  • sesamfrön

Gör så här

Confiterade äggulor

  1. Sätt ugnen på 63 grader.
  2. Värm rikligt med olja till 63 grader, till exempel i en ugnsform.
  3. Separera äggulor och äggvitor. Stjälp försiktigt i äggulorna i formen med oljan och ställ tillbaka i ugnen.
  4. Laga i 25 minuter, ta sedan ut.

Picklad rödlök

  1. Blanda vatten, ättika och socker i en skål. Rör runt tills sockret löst upp sig.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen.
  3. Låt dra så länge som möjligt.

Råbiff

  1. Skiva och hacka köttet smått
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet i marinade och vänd runt så att allt blandas. Låt dra tills det är dags för servering.

Friterade risnudlar

  1. Hetta upp oljan i en wok eller tjockbottnad kastrull till ca 190 grader.
  2. Lägg ner en näve nudlar i oljan och ta snabbt upp dem med en hålslev när de är vita – de ska inte få färg utan bara puffa till sig, det tar bara några sekunder.
  3. Låt rinna av på hushållspapper.

Wasabimajonnäs

  1. Lägg ägg, olja, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bägare som hör till stavmixern.
  2. Stoppa ner stavmixern längst ner i botten och kör på högsta effekt, höj sakta stavmixern upp mot ytan under ca 5-15 sekunder så att en krämig majonnäs bildas under stavmixern. När man är klar ska hela blandningen bestå av krämig majonnäs, fortsätt annars att mixa.
  3. Blanda i wasabi efter smak.

Servering

  1. Lägg det hackade köttet på en tallrik i en hög. Strö över hackad chili, salldslök och sesamfrön. Gör en liten grop i köttet där du lägger en confiterad äggula och toppa med friterade risnudlar. Servera med det tunt skivade päronet och wasabimajonnäsen