Vattenmelon med fetaost och mynta

Vattenmelon med fetaost och mynta
Foto: Tina Axelsson
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Vattenmelon med fetaost och mynta

Av: Caroline Hofberg

Från: Medelhavsmat till vardag och fest

5 ingredienser

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger ocksp en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo. Men jag har också njutit den här salladen tillsammans med ett glas pastis på en terrass i Provence utan några som helst problem. /Caroline Hofberg.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär vattenmelonen i skivor och lägg upp på ett fat.
  2. Smula fetaosten över. Ringla över olivolja och strö på mynta, avsluta med några varv från pepparkvarnen.