Auberginesallad med myntayoghurt

Auberginesallad med myntayoghurt
Foto: Tina Axelsson
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Auberginesallad med myntayoghurt

Av: Caroline Hofberg

Från: Medelhavsmat till vardag och fest

11 ingredienser

I Turkiet och Mellanöstern är aubergine vad potatis är för oss nordbor. Variationerna är oändliga med denna basgrönsak. Den här salladen är god som mezerätt, på en buffé eller till grillade lammkotletter. /Caroline Hofberg

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergine, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • olivolja
  • 2 tomater (stora)
  • svartpeppar, nymalen
  • färsk mynta

Myntayoghurt:

  • 3 dl grekisk yoghurt (eller turkisk yoghurt)
  • 2 msk mynta, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skiva auberginen och strö över salt. Låt dra i cirka 30 minuter. Torka av auberginen och dela skivorna i halvor.
  2. Stek auberginen i omgångar i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva tomaterna och dela skivorna i halvor. Varva auberginer och tomater på ett fat. Mal över peppar och garnera gärna med mynta.
  4. Blanda ingredienserna till myntayoghurten och servera till.