Torkad frukt, mandel och mustiga kryddor är typiskt för de marockanska köttgrytorna. Har man inte möjlighet att åka till Marocko kan man i alla fall njuta och värma sig med en härlig lammgryta. /Caroline Hofberg
Skär köttet i mindre bitar, cirka 3 x 3 centimeter. Bryn det i omgångar i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra och ställ åt sidan.
Hacka lök och vitlök och strimla sellerin. Fräs det i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Strö över kryddorna och låt dem fräsa med en liten sund.
Lägg köttet i grytan, tillsätt fond och vatten och koka på svag värme under lock cirka 1 timme. Rör någon gång under tiden.
Blötlägg aprikoserna i hett vatten 10 minuter. Låt dem rinna av. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna.
Blanda ner aprikoserna i grytan och koka tills köttet är mört och aprikoserna mjuka, cirka 20 minuter. Smaka av grytan med citronsaft, harissa och salt. Vänd ner koriandern och strö över mandel.