Rådjursfilé med lingon och gin

Rådjursfilé med lingon och gin
Foto: Tina Axelsson
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Rådjursfilé med lingon och gin

Av: Caroline Hofberg

Från: Mat på svenska

6 ingredienser

Alla är inte så lyckligt lottade att de har tillgång till viltkött. Men vilken tur: marinaden är också god till oxfilé. /Caroline Hofberg

Ingredienser

portioner
  • 600 g rådjursfilé
  • 1 dl gin
  • 0,5 dl rårörda lingon
  • smör
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Putsa filén fri från hinnor och senor.
  2. Häll gin och lingon i en plastpåse och blanda om. Lägg i filén och och knyt ihop. Låt filén marinera i kylen minst 4 timmar, men gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp filén och spara marinaden.
  4. Bryn filén runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
  5. Stick en köttermometer i filén och lägg den i en ugnssäker form. Häll på marinaden.
  6. stek filén i mitten av ugnen tills termometen visar 56-58 grader, 10-15 minuter.
  7. Täck formen med aluminiumfolie och låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.