Carpaccio med picklad silverlök, parmesanost och tryffelchips

Carpaccio med picklad silverlök, parmesanost och tryffelchips
Foto: Tv4

Carpaccio med picklad silverlök, parmesanost och tryffelchips

Av: Petra - Boden

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 min

Carpaccio med picklad silverlök, parmesanost och tryffelchips blir en lyxig start på måltiden.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Silverlök

  • 2 silverlökar
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl vatten

Köttet

  • 400 g oxfilé, fryst

Servering

  • 120 g pinjenötter
  • salt
  • 80 g parmesanost
  • ca 2-4 dl rucolasallad
  • 2 msk olivolja
  • crema di balsamico
  • 50 g tryffelchips

Gör så här

Silverlök

  1. Skala, dela och skiva silverlöken i tunna skivor.
  2. Lägg skivorna i en väl rengjord burk.
  3. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull.
  4. Häll lagen över löken och låt svalna. Förvara i kylen.

Köttet

  1. Ta ut oxfilén ur frysen och skär den i så tunna skivor som du kan.
  2. Banka ut köttskivorna lite med en kötthammare för att göra dem extra tunna.

Servering

  1. Rosta pinjenötterna i en kastrull på medelvärme. Rör om ofta tills de blivit lite gyllenbruna.
  2. Salta oxfilén så att den får lite mer smak.
  3. Lägg upp 100 g oxfiléskivor på varje tallrik.
  4. Skär parmesanosten i tunna skivor och strö ut 20 g på varje tallrik.
  5. Toppa med rucolasallad, silverlök, olivolja och balsamico.
  6. Toppa med tryffelchips.