Carpaccio på jordärtskockor

koket.se
Carpaccio på jordärtskockor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Carpaccio på jordärtskockor

6 ingredienser

10 m

Enklare och snabbare förrätt får man leta efter. Förutsättningen är ju förstås att man har en mandolin, men annars är carpaccion på jordärtskockor genial och smakar underbart! Jag älskar vegetariska rätter som inte ens känns som vego. Otroligt vackra färger, effektfullt och ljuvligt god smakkombination. Crunch från rotfrukterna i kombo med olivoljan, och sältan från parmesan och flingsalt är superfräscht. /Leila

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 jordärtskockor (stora)
  • ca 25 g parmesanost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn
  • citrontimjan

Gör så här

  1. Tvätta jordärtskockorna noga, behåll skalet.
  2. Skiva tunt på en mandolin och lägg dem på ett fat eller varsitt fat.
  3. Ringla över olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Toppa med hyvlad parmesan och citrontimjan.