Carpaccio på lax, rostbiff eller betor

Carpaccio på lax, rostbiff eller betor
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Carpaccio på lax, rostbiff eller betor

11 ingredienser

20 m

Carpaccio går att variera i det oändliga och det här receptet gör du tre varianter - lax, rostbiff och betor. Med en vinägrett på schalottenlök, kapris och sardeller blir det en riktigt ljuvlig rätt!

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g lax (rostbiff eller betor)
  • 600 g rostbiff
  • 8-12 betor

Vinaigrette

  • 4 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 dl olivolja (av god kvalitet)
  • 1,5 msk sardellkräm
  • 1 förp kapris
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva lax, rostbiff och kokta betor i tunna skivor och lägg ut på fat.

Vinägrett

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Låt sedan svalna.
  2. Blanda ner sardellkräm, kapris, grovhackad persilja och basilika.
  3. Häll vinägretten över fatet med lax, rostbiff och kokta betor.