40 g hårdost, finriven (Gammel Knas, Västerbotten eller Parmesan)
Topping
100 g ostcrème (smaksatt färskost eller Gammel Knas crème)
40 g rucolasallad
200 g biff, rå biffrad i tunna skivor (frys biffen i 30 minuter så är den lättare att skära)
20 g pinjenötter
20 g basilika
hårdost, riven (Västerbotten, Karamellost eller Parmesan)
olivolja
svartpeppar
Gör så här
Pizzabotten
Blanda alla ingredienserna (utom salt, gräslök och ost) i en degblandare med krok på medelhastighet i 8 minuter.
Tillsätt sedan salt, lök och ost och knåda ytterligare 2 minuter. Knådar du för hand blir tiden 12 + 4 minuter. Degen skall vara rätt lös men släppa från sidorna i bunken.
Olja degen lätt och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 2 timmar) eller lägg degen i en oljad burk med lock och låt jäsa i kylen över natten.
Innan avbakning river (delar) du degen i fyra delar som du rullar till tajta bullar. Låt dem sedan jäsa ytterligare 30 minuter. Deg som fått jäsa i kylskåpet tas ut en timme innan du gör bollar av den.
Vid avbakning plattar och sträcker (inte knådar) du ut degen till 16 cm rundlar. Använd ganska mycket mjöl så degen inte kladdar.
Baka av pizzorna i mycket het ugn på en förvärmd plåt, pizzasten eller ugnsstål tills de fått vacker färg och gärna lite svarta kanter.
Topping
Ta ut pizzan ur ugnen och bred på ostcrèmen. Toppa med rucola och sedan biffskivor, pinjenötter och basilika. Avsluta med att riva över ost, ringla på olivolja och ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen.
Dela varje pizza i fyra delar och servera som tilltugg eller förrätt.