Catarinas pasta alla norma

POPULÄRT
koket.se
Catarinas pasta alla norma
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Catarinas pasta alla norma

14 ingredienser

30 min

En älskad klassiker från det syditalienska köket med stekt aubergine i en enkel tomatsås med vitlök och basilika. I den här varianten toppas pastan med en klick ricotta, riven parmesan och rostade pinjenötter.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 350 g pasta, t ex strozzapreti
  • 2 aubergines
  • 2 burkar hela konserverade tomater
  • 1 dl vatten
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • chiliflakes, efter smak
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • 4 msk ricotta
  • parmesanost, riven
  • pinjenötter, rostade
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken riktigt tunt.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och låt vitlöken svettas i stekpannan försiktigt utan att brännas.
  3. Häll på hela tomater och vatten, använd en träslev att att hacka sönder tomaterna. Tillsätt honung, chiliflakes, salt och nymalen svartpeppar. Låt såsen koka ihop.
  4. Skär auberginen i cm-stora tärningar. Fräs i olja tills den blir mjuk. Salta och peppra, vänd sedan ned i tomatsåsen.
  5. Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av och blanda sedan ned i tomatsåsen.
  6. Servera pastan med en klick ricotta, riven parmesan, rostade pinjenötter och färsk basilika på toppen. Ringla även gärna en god olivolja över.