Smält hälften av smöret på låg värme. Bryn resterande smör under omrörning så att det blir rejält brynt.
Vispa ihop äggulor, citronjuice och lite av vattnet på låg värme till en tjock kräm, passa noga så att det inte blir för varmt, då riskerar ägget att koagulera.
Tillsätt smöret, både det brynta och det smälta (lagom temperatur på smöret är 44-55 grader) i en tunn stråle under vispning, om det börjar bli för tjockt, ta lite av bottensatsen från det smälta smöret för att tunna ut, undvik annars bottensatsen. Smaka av med salt. Hollandaisen är klar när smöret är slut och konsistensen är lagom tjock.
Grilla brödskivorna i en grillpanna eller i en stekpanna på hög värme med lite fett. Skär i bitar.
Servering
Häll upp hollandaisesåsen i en skål. Lätt caviaren i en annan mindre skål.
Lägg upp brödet på en stor bräda tillsammans hollandaise och caviar. Ät med händerna.