Ceviche med kallrökt lax och avokado passar fint som en lyxig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ta fram laxen och skär bort skinnet. Skär laxen i cirka 1x1 cm stora tärningar. Marinera i limesaften i kylen cirka 30 minuter.
Halvera och kärna ur tomaterna och tärna fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin och finhacka koriandern. Tärna gurkan i små bitar. Skala och dela mangon och tärna sedan i små bitar. Vänd ihop och krydda med salt. Ha sedan i laxen.
Skala, kärna ur och tärna avokadon. Ansa och strimla salladslöken.
Tortillachips
Skär tortillabröden i trekanter och stek dem i olja så att brödet blir friterat. Servera i kupat glas och garnera med salladslöken, avokado och en limeklyfta. Stryk ut lite srirachamajonnäs på toppen.