Ceviche med kallrökt lax och avokado

Ceviche med kallrökt lax och avokado
Foto: Tv4

Ceviche med kallrökt lax och avokado

Av: Christian - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

Ceviche med kallrökt lax och avokado passar fint som en lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kallrökt lax (i bit)
  • 2 limefrukter
  • 3 tomater
  • 2 röda chilifrukter
  • 0,5 dl färsk koriander
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 avokado
  • 1 salladslök

Tortillachips

  • 2 små tortillabröd
  • 4 msk rapsolja

Tillbehör

  • limefrukt, i klyftor
  • srirachamajonnäs

Gör så här

  1. Ta fram laxen och skär bort skinnet. Skär laxen i cirka 1x1 cm stora tärningar. Marinera i limesaften i kylen cirka 30 minuter.
  2. Halvera och kärna ur tomaterna och tärna fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin och finhacka koriandern. Tärna gurkan i små bitar. Skala och dela mangon och tärna sedan i små bitar. Vänd ihop och krydda med salt. Ha sedan i laxen.
  3. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Ansa och strimla salladslöken.

Tortillachips

  1. Skär tortillabröden i trekanter och stek dem i olja så att brödet blir friterat. Servera i kupat glas och garnera med salladslöken, avokado och en limeklyfta. Stryk ut lite srirachamajonnäs på toppen.