Värm vispgrädden och lakritsen i en kastrull. När lakritsen är mjuk och har smält lite häller du över allt i en mixer och kör tills blandningen är slät.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Rör ihop äggen, äggulan, glykos, strösocker och Pernod i en skål över ett vattenbad. Vispa riktigt fluffigt. Häll i hälften i lakritsblandningen.
Blanda om och häll sedan i resten. Häll upp i plastmuggar och ställ in i frysen.
Koka upp strösockret och vattnet till limesåsen i en kastrull. Rör om tills sockret löst sig och ta då bort från plattan. Tillsätt skalet och limesaften
från en limefrukt.
Skala den andra limefrukten, skär den i tunna skivor och lägg i kastrullen. Ställ limesåsen kallt.
Vid servering klipper du upp plastmuggarna och serverar varje lakritsparfait på ett dessertfat. Häll limesås över och lägg en filead limeklyfta på toppen