Johans hallonmuffins

Johans hallonmuffins
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Johans hallonmuffins

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Från: Mat för stora och små

9 ingredienser

25 min

Mysigt att kunna bjuda mamma på fika! Receptet räcker till 12 stycken muffins.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl filmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl smör, smält
  • 1 förp frysta hallon [275 g]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner filmjölk, ägg och det smälta smöret. Rör tills allt är blandat. Vänd ner hallonen försiktigt.
  2. Klicka smeten i 12 stora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Vänd ner hallonen i smeten och pricka smeten rätt i formarna.