Charlottas flygande Jakob

Flygande Jakob
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Charlottas flygande Jakob

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

8 ingredienser

30 min

Grillad kyckling i favoritkombination med curry, banan, jordnötter, chilisås och grädde. Flygande Jakob var en kapten med stil i köket. Servera med kokt ris.

Ingredienser

portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 bananer
  • 140 g bacon
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Bena ur och lägg kycklingköttet i en form. Blanda grädden med chilisås, curry och svartpeppar. Häll blandningen över kycklingen. Skiva bananer på längden och lägg på.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter på cirka 225 grader. Strimla och stek baconet. Strö över bacon och jordnötter före servering. Servera med kokt ris och sallad.