Höstkyckling med äpple

Höstkyckling med äpple
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Höstkyckling med äpple

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Från: Mat för stora och små

11 ingredienser

30 min

Mer frukt åt folket och i maten!

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 4 kycklingfiléer [ca 400 g]
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 äpple (gärna Cox Orange)
  • 1 dl äppelcider eller äppeljuice
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk hönsbuljong, koncentrerad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk färsk timjan (eller torkad)

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en gryta. Bryn kycklingfiléerna runt om, salta och peppra. Skala och skiva lök och äpplen i stora skivor. Lägg ner i grytan.
  2. Häll på cider/juice, grädde och buljong. Rör ner dijonsenap och timjan.
  3. Låt koka ihop under 15–20 minuter. Servera med ris.