Majs- och kesoplättar med tomat

Majs- och kesoplättar
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Majs- och kesoplättar med tomat

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Från: Mat för stora och små

7 ingredienser

20 min

Goda plättar som går bra att spara i kylskåpet några dagar.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp majskorn [ca 285 g]
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 förp cottage cheese [ca 125 g]
  • 1 krm salt
  • olja (eller smör)
  • tomat (till servering.)

Gör så här

  1. Mosa majskornen med en gaffel. Vispa ihop äggen och blanda i mjöl. Rör ner majs, keso och salt. Värm lite smör eller olja i en stekpanna eller en plättlagg.
  2. Klicka en matsked av smeten för varje plätt. Bryn ca 2 minuter på varje sida. Servera med tomat och eventuellt lite bacon.