Vispa äggvita, hälften av sockret (60 g) och citronjuice till en marängsmet. Vispa äggula och resterande socker i en annan bunke. Vänd ner marängsmeten i äggulevispet. Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt runt. Spritsa ut en del av smeten till en tårtbotten i en smord form, ca 18 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Kontrollera att den är färdig med sticka.
Spritsa ut resterande smet till "fingrar" (de som ska bli kanten) på ett bakplåtspapper. Strö över strösocker och sikta över florsocker. Låt stå ca 5 minuter. Grädda tills de fått fin färg och är torra rakt igenom.
Bärbavaroise
Vispa grädden och ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp puré och mjölk i en kastrull.
Vispa upp gulor och strösocker. Blanda i vispet i den varma mjölken med bärpuré. Sjud till 85 grader.
Lyft upp gelatinbladen och lägg i den varma krämen. Kyl ner till ca 20 grader. Vänd ner krämen i den vispade grädden i två omgångar.
Lägg tårtbottnen i en ring/springform. Ställ "fingrarna" runt om på insidan med den sockriga sidan mot kanten. Fyll formen med bärbavaroise.
Ställ i kylen tills krämen har satt sig. Garnera med valfria bär.