Cheesecake med räkor och kavring i glas

Cheesecake med räkor och kavring i glas
Foto: Charlie Drevstam
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Cheesecake med räkor och kavring i glas

11 ingredienser

25 m

Att smörsteka kavring med kryddor är en riktig höjdare. Det låter kanske konstigt, men jag brukar använda precis samma kavring till äppelkaka. Fega inte ur utan låt brödet bli rejält rostat och riktigt knaprigt. Lätt och snygg förrätt till två eller 200 – det spelar ingen roll. /Tina

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 2 tsk brödkrydda
  • 300 g räkor med skal
  • 1 rödlök
  • 3 ansjovisfiléer
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl kvarg 10 %
  • 1 dl crème fraîche
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.
  2. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.
  3. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål.
  4. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.