Cheesecaketårta med nougat och färska bär

Cheesecaketårta med nougat och färska bär
Foto: Camilla Hamid

Cheesecaketårta med nougat och färska bär

9 ingredienser

45 min

Vacker tårta på klassisk cheesecake, toppas med dubbelnougat, färska bär och vitt chokladströssel. Passar lika bra till midsommarfesten som tills nyårskvällen!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12
  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 300 g vit bakchoklad
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Dekoration

  • nougat
  • färska bär
  • strössel

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
  5. Vispa Philadelphia classic naturell, smält vit choklad och strösocker till en jämn och krämig smet.
  6. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  7. Bre ut cheesecakesmeten i springformen.
  8. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering.
  9. Garnera gärna med dubbelnougat, färska bär och vit chokladströssel vit servering.
TIPS!
Philadelphia tipsar!
Kladdkaka med rabarbercheesecake

Philadelphia tipsar!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer