Chèvre chaud med karamelliserad äppleskiva

Chèvre chaud med karamelliserad äppleskiva
Foto: TV4

Chèvre chaud med karamelliserad äppleskiva

Av: Mike - Lysekil

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m

Varm getost med karamelliserad äppleskiva på ruccolabädd med ringlad honung samt cocktailtomat.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g getost
  • 4 skivor bröd
  • 6 körsbärstomater
  • 2 msk rörsocker
  • 100 g rucolasallad
  • 50 g valnötter
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 sött äpple (Donald)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 170 grader "grill".
  2. Skiva äpple, stansa ut mitten för att få bort kärnor. Strö över rårörsocker. Lägg på ostbitarna
  3. Gratinera tills osten blir gyllenbrun. Cirka 7 minuter.
  4. Vänd brödskivorna i olja i stekpanna. Lägg sedan upp äppelskivan med osten på brödet.
  5. Strö ut ruccolan på tallrik och lägg sedan över chauden på salladen. Strö över de krossade valnötterna. Ringla honung på med tomaterna. Salta med flingor och vrid svartpepparkvarnen över osten.