Chèvretoast med valnötter och honung

Chèvretoast med valnötter och honung
Foto: Tv4

Chèvretoast med valnötter och honung

Av: Amel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Lättlagad och vegetarisk förrätt med gratinerad getosttoast serverad med honung och valnötter. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g getost
  • 4 skivor formfranska
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 förp salladsmix
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 50 g valnötter
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill, ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna tills de får färg. Rosta fyra brödskivor till lagom färg i brödrost ( AIK brödrost, så AIK blir en text på brödet. Vår hemlis i köket. Lägg bröden på plåten.
  3. Skär getosten i fyra skivor och lägg dem på bröden. Ringla över honungen och gratinera i ugnen till osten fått fin färg, ca 4-5 min.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt, dela tomaterna.
  5. Lägg upp salladen på fyra assietter, lägg på tomaterna och löken och sist chèvretoasten. Ringla över olivoljan, balsamvinäger samt krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Hacka valnötterna grovt och strö över osten. Servera.