Det här är en perfekt vegetarisk vardagsrätt med lite hetta som passar fint att göra när man inte vill lägga alltför mycket tid på middagsmaten men ändå vill ha en riktigt god middag.
Skär bort roten och skär ett djupt kryss i botten på blomkålen.
Stek den gyllene runt om i 2 msk olivolja i en stor gryta.
Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda den med harissa och olja. Salta.
Dela knipplöken. Blanda med en klick av chiliblandningen i en skål (skålen ska senare användas att servera matvetet i).
Ta en ugnsfast form och lägg i blomkålen, bred på resten av chiliblandningen.
Baka i 30 minuter. Ta ut och lägg på löken (diska ej ur skålen som du blandade lök och chili i) och baka i ytterligare 15 minuter tills allt är gyllene.
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Blanda det, när det fortfarande är varmt, i skålen som fortfarande har lite chiliblandning kvar i botten med 2 msk olivolja, dill och smulad feta.
Klyfta citronen och servera med blomkålen och matvetet!