Chilistekt fläskkarré med mjukbakad spetskål och mosad färskpotatis

koket.se
Chilistekt fläskkarré med mjukbakad spetskål och mosad färskpotatis
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Chilistekt fläskkarré med mjukbakad spetskål och mosad färskpotatis

15 ingredienser

40 m

Het fläskkarré med och underbart god mjukbakad spetskål. Karrén och kålen går lika bra att göra i panna och ugn som att lägga på grillen. Till serveras en "picklad majonnäs" - alltså en majonnäs med ättika och florsocker i.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Fläskkarré

  • 4 skivor fläskkarré, tjocka (à 200 g)
  • 2 röda chilifrukter
  • olja
  • smör
  • salt
  • peppar

Mjukbakad spetskålsallad

  • 400 g spetskål
  • 2 dl salta mandlar, grovhackade
  • 1 knippe körvel, hackad
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad

Ättiksmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk ättiksprit 12 %
  • 1 msk florsocker

Tillbehör

  • 400 g färskpotatis, kokt
  • citronskal, finrivet och körvel, till garnering

Gör så här

  1. Börja med kålen. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Klyfta kålen och lägg på en plåt. Blanda med olja och salt. Baka i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  3. Blanda med örterna, mandlar och citron före servering.
  4. Blanda ihop ingredienserna till ättiksmajonnäsen. Smaka av med salt.
  5. Salta och peppra köttet. Skiva chilin tunt.
  6. Bryn köttet hårt först i olja och sedan i smör. Tillsätt chilin. Stek vidare och ös köttet med chilin. Låt vila ca 5 minuter före servering.
  7. Servera fläskkarrén med mosad kokt färskpotatis, ättiksmajonnäs och den mjukbakade kålen. Garnera med finrivet citronskal och körvel.