Chips på rödbetsblast

Rödbetsblast-chips
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Chips på rödbetsblast

3 ingredienser

15 m

Riktigt krispiga chips gjorda på rödbetsblast. Ett smart sätt att ta tillvara på hela råvaran och inte bara själva rödbetan.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 l rödbetsblast
  • 3 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort stjälken på rödbetsblasten.
  2. Lägg blastbladen i en bunke, tillsätt olja och massera in ordentligt.
  3. Lägg sedan ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 125-150 grader i 10 minuter. Ju lägre temperatur desto bättre behåller de färgen.
  4. Ta ut chipsen och strö över lite salt eller någon annan krydda, till exempel chili.
  5. Avnjut tillsammans med rödbetsketchup!