Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor

POPULÄRT
Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor
Foto: TV4

Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor

Av: Jacob - Höganäs

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30m

Chokladfondant med mörk choklad, serveras med halloncoulis med sting samt smörstekt kakströssel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fondant

  • 100 g mörk choklad (av hög kvalitet)
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • smör, till formarna

Coulis

  • 1 förp hallon
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker

Cookie crumble

  • 3-4 digestivekex
  • ca 1 msk farinsocker
  • smör, till stekning

Gör så här

Fondant

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Vispa socker, salt och smör luftigt.
  4. Rör ner ett ägg i taget, avsluta med äggulan.
  5. Rör ner chokladen och mjölet, vispa jämnt.
  6. Smörj portionsformar med smör och portionera upp smeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Coulis

  1. Finhacka chilifrukten.
  2. Koka socker och vatten till en sockerlag.
  3. Rör ner hallon och chilifrukt i lagen och rör väl.
  4. Passera genom en finmaskig sil.

Cookie crumble

  1. Finfördela digestivekexen.
  2. Rör smulorna och farinsocker väl.
  3. Rosta tillsammans med smör i en stekpanna.