Chokladmousse med mango och myntasallad

NYHET
koket.se
Chokladmousse med mango och myntasallad
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Chokladmousse med mango och myntasallad

13 ingredienser

1 h

"Vi brukar använda vanlig bakchoklad. Hälften ljus och hälften mörk choklad gör att chokladmoussen inte blir besk. Orkar du inte göra ett vattenbad så kan du smälta chokladen i micron i 30 sekunders intervaller på 600 watt!" /Josefine Haamer von Hofsten och Carla von Hofsten

Se Carla von Hofsten laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Chokladmousse

  • 100 g ljus bakchoklad
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • apelsinskal
  • 2 äggulor

Mango och myntasallad

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 g fryst mango
  • 0,5 limefrukt, saften
  • färsk mynta

Servering

  • färska myntablad

Gör så här

Chokladmousse

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg en skål i kastrullen.
  2. Hacka chokladen och smält den i skålen över kastrullen.
  3. Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Det ska bli glansigt och lite löst.
  4. Blanda ner finrivet apelsinskal i grädden.
  5. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och rör ordentligt tills det blir en jämn och fast smet.
  6. Klicka ner chokladsmeten i den lättvispade grädden och vispa med en elvisp på högsta hastighet. Det ska bli ordentligt blandat och all choklad ska lösas upp i grädden.
  7. Häll upp moussen i glas och låt sätta sig i kylen.

Mango och myntasallad

  1. Koka upp vatten, strösocker och vaniljsocker till en sockerlag. Låt koka i 5 minuter.
  2. Dela den frysta mangon i cm-stora bitar och rör ner dem i den varma sockerlagen.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner limesaft och mynta.

Servering

  1. Toppa varje chokladmousse med mangosallad och lite extra färsk mynta vid servering.