Mixa kryddorna och gnid in köttet med kryddblandningen. Stek köttet hastigt på hög värme.
Lägg sedan på galler och rök på ca 100 grader tills innertemperatur på 56 grader. Använd en stektermometer för bästa resultat. Låt köttet vila innan servering
Rödlöksmarmelad
Skala och strimla rödlöken tunt. "Smält" löken på lågvärme i kastrull tills löken är helt mjuk och glansig utan att ha tagit färg.
Tillsätt sedan sockret och låt karamelliseras. Avbryt karamelliseringen med vin och vinäger.
Låt koka ihop till önskad konsistens, nästan all vätska ska koka in i löken. Smaka av med nymald svartpeppar, för att få lite hetta.
Majonnäs
Vispa gulor, senap, vinäger och lite salt kraftigt.
Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle under ständig vispning.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger.
Krutonger
Börja med att skära bort kanterna på brödet och bryt sedan i ungefär lika stora bitar.
Salta och stek brödet i matolja, krossa vitlöksklyftorna med hjälp av en kniv och låt gå med i stekningen. När du fått en gyllene färg på brödet lägg upp på papper och låt rinna av innan servering.
Sallad
Skala och hyvla palsternackan tunt på mandolin, marinera i olivolja, salt, peppar och citron (rivet skal och saft).
Skölja och slunga salladen i en salladsslunga.
Servering
Vänd runt salladsbladen i citron, olivolja, salt och peppar. Lägg ut en bädd på varje tallrik.
Lägg små klickar med majonnäs runt om i salladen, toppa med den hyvlade palsternakackan. Sprid ut rödlöksmarmeladen på salladen.
Skiva lammitten tunt och sprid ut över tallriken, avsluta med krutongerna, servera.