Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Cannelloni med ricotta och spenat

12 ingredienser

40 min

Vegetarisk cannelloni med ost- och spenatfyllning.

Du kan också fylla cannellonin med en klassisk italiensk köttfärssås. Gör egen eller köp en färdig om du har lite mindre tid på dig.

Ingredienser

portioner
  • 400 g cannelloni
  • 400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås med chili)
  • smör, till formen

Ricottafyllning

  • 300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
  • 500 g ricotta
  • 2 krm salt

Béchamelsås

  • 6 dl mjölk (alt 3 dl om rören förkokas)
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm muskot, riven
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Ricottafyllning

  1. Blanda spenat, ricotta och salt.
  2. Fyll en spritspåse med fyllningen.

Béchamelsås

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ner mjölet.
  3. Tillsätt salt, peppar och muskot.
  4. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
  5. Ställ åt sidan.

Cannelloni, alternativ 1

  1. Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar. Här i alternativ 1 behöver inte förkokas. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form.
  2. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås.
  3. Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 20 minuter.

Cannelloni, alternativ 2

  1. Vill du servera som stubbar ska cannellonin förkokas i ca 6 minuter.
  2. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten.
  3. Dela cannellonin på tre delar.
  4. Ställ dem i formen och spritsa fyllning i.
  5. Använd béchamel gjord på hälften av mjölken, dvs. 3 dl.
  6. Häll över béchamel på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås.
  7. Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 10 minuter.