400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås med chili)
smör, till formen
Ricottafyllning
300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
500 g ricotta
2 krm salt
Béchamelsås
6 dl mjölk (alt 3 dl om rören förkokas)
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 krm muskot, riven
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Ricottafyllning
Blanda spenat, ricotta och salt.
Fyll en spritspåse med fyllningen.
Béchamelsås
Smält smöret.
Vispa ner mjölet.
Tillsätt salt, peppar och muskot.
Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
Ställ åt sidan.
Cannelloni, alternativ 1
Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar. Här i alternativ 1 behöver inte förkokas. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form.
Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås.
Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 20 minuter.
Cannelloni, alternativ 2
Vill du servera som stubbar ska cannellonin förkokas i ca 6 minuter.
Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten.
Dela cannellonin på tre delar.
Ställ dem i formen och spritsa fyllning i.
Använd béchamel gjord på hälften av mjölken, dvs. 3 dl.
Häll över béchamel på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås.
Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 10 minuter.