Pestofylld fisk

Pestofylld fisk
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Pestofylld fisk

7 ingredienser

35 min

Gott till vardags!

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk fisk, hel fjällad, tänk på att den bör vara lagom stor för en stor stekpanna (t ex havsaborre eller odlad röding)

Citronolja

  • 2 dl olivolja
  • 0,5 citron

Pestofyllning

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk Pesto Genovese
  • 1 klyfta vitlök

Garnering

  • 200 g pancetta (eller bacon)

Gör så här

  1. Citronolja:Häll 2 dl olivolja och saften från ½ citron i en bunke, mixa med mixerstav. Ställ lite åt sidan för serveringen.
  2. Pestofyllning:Finhacka en klyfta vitlök. Blanda ihop 1 msk olivolja, 2 msk pesto och vitlöken.
  3. Fisken: Snitta fiskens båda sidor med ett flertal diagonala snitt, vilket förkortar tillagningstiden. Öppna buken med ett litet snitt och rensa, blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar, några centimeter räcker. Fyll fisken med pestofyllningen. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare. Värm citronoljan i en stekpanna och helstek fisken. Tiden beror på fiskens storlek, men det bör ta 10-20 minuter. Har du ingen stekpanna stor nog kan du, efter att fisken fått yta i stekpannan, färdigsteka fisken i ugnen på 180 grader.
  4. Garnityr: Knaperstek pancetta/bacon. Lägg upp fisken och lägg det stekta köttet på fisken. Droppa den citronolja du ställt åt sidan, över fisken. Servera med smörslungad bladspenat eller en enkel tomatsallad.