Bavette Pescatrice

Bavette Pescatrice
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Bavette Pescatrice

13 ingredienser

20 min

Bavette Pescatrice eller bavette med fisk och tomat på svenska. Bavette är en tjockare version av spaghetti.

Ingredienser

portioner
  • 400 g bavette
  • 450 g sejfilé (tinad fryst, eller färsk)
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 peperoncini, torkad och smulad (alt 1 krm mald torkad cayennepeppar)
  • 1 rågad msk tomatpuré
  • 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
  • 1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 0,5 citron, saften från
  • 0,25 citron
  • 1 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten (från pastakoket)

Gör så här

  1. Skär fisken i 3x1 cm stora bitar. Bryn vitlök och peperoncini på medelvärme i olivolja, tills vitlöken blir mjuk. Tillsätt tomatpuré. Häll på tomatsås all’Arrabbiata. Häll på vinet och pressa ner saften av en halv citron. Låt alltsammans puttra i ca 5-7 minuter.
  2. Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och fortsätt puttra ca 4 minuter. Lägg i fisken ca 4 minuter innan servering. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan ca 1,5 minut innan koktidens slut, men ta åt sidan ca 1 dl av pastavattnet och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
  3. . Vänd runt, koka upp och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Garnera med citronskal.