Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
Värm olivoljan i en stekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar. Fräs en liten stund. Dela champinjonerna i kvartar. Ta upp den uppblötta karljohansvampen, och lägg i pannan tillsammans med lite (ca 2 msk) av vattnet de blötts upp i. Tillsätt champinjonerna och den grovhackade bladpersiljan. Häll på vinet.
Låt såsen koka ihop på låg medelvärme. Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1,5 min innan koktidens slut. Spara pastavattnet. Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak, lägg upp och garnera med hackad bladpersilja. Servera!