Bavette med pesto

Bavette med pesto
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Bavette med pesto

11 ingredienser

15 min

Tre olika förslag på den klassiska kombinationen Bavette med pesto.

Servera gärna de tre versionerna vid samma tillfälle! /Christian Campogiani

Bavette är långsmal pasta, liknande tagliatelle.

Ingredienser

portioner
  • 400 g bavette

Genovese

  • 190 g Pesto Genovese
  • blad av 4 stjälkar grovhackad basilika
  • 3 msk vatten (från pastakoket)

Rosso

  • 190 g Pesto Rosso
  • 1 msk tomatpuré
  • 10 körsbärstomater, i kvartar
  • 3 msk vatten (från pastakoket)

Calabrese

  • 190 g Pesto Calabrese
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 3 msk vatten (från pastakoket)

Gör så här

  1. Värm peston i en stekpanna på låg värme.
  2. Tillsätt 2 msk vatten och rör försiktigt.
  3. Tillsätt eventuella övriga ingredienser (basilika eller tomatpuré och körsbärstomater eller chili).
  4. Lägg i pastan i stekpannan tillsammans med 1 msk vatten. Salta vid behov. Servera!