Bavette med tomat, kapris och sardeller

Bavette med tomat, kapris och sardeller
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Bavette med tomat, kapris och sardeller

12 ingredienser

15 min

Bavette alla Puttanesca eller Bavette med tomat, kapris och sardeller.

Bavette är långsmal pasta, den liknar tagliatelle.

Peperoncini är en hetare variant av chilipeppar.

Ingredienser

portioner
  • 400 g bavette
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 14 sardellfiléer i olja (raka)
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 250 g färska körsbärstomater
  • 100 g kapris, helst stora med stjälk
  • 100 g svarta oliver med kärna
  • 4 stjälkar grovhackad persilja
  • 2 peperoncini, torkade och smulade
  • 1 dl vatten (från pastakoket)

Garnering

  • 70 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Häll olivolja i stekpannan.
  2. Stek vitlök och peperoncini hastigt så den inte bränns.
  3. Häll på körsbärstomaterna, både färska och från burk, och sardellerna.
  4. Lägg i kapris och oliver.
  5. Koka ihop på hög värme.
  6. Sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme, lägg i persilja.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Spar lite pastavatten till såsen.
  9. Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och 1 dl pastavatten.
  10. Garnera med riven parmesan.
  11. Servera!