Farfalle med salsiccia och valnötter

Farfalle med salsiccia och valnötter
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Farfalle med salsiccia och valnötter

9 ingredienser

25 min

Farfalle Ciccia e Noci, en krämig pasta med den underbart goda italienska korven.

Ingredienser

portioner
  • 400 g farfalle integrale
  • 50 g smör
  • 400 g salsicciakorv (italiensk korv), skuren i 3 cm långa bitar
  • 100 g valnötter
  • 200 g kronärtskockshjärtan, inlagda i olja
  • 5 stjälkar bladpersilja, grovhackad
  • 0,5 klyfta vitlök, skivad
  • 8 soltorkade tomater inlagda i olja, tunt strimlade
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Smält smöret, stek salsiccian halvfärdig.
  2. Lägg i valnötterna och stek klart, ca 5 minuter.
  3. Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärtan i sin olja alternativt ½ dl olivolja.
  4. Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, ca 4 minuter.
  5. Lägg i vitlök, stek ytterligare en minut.
  6. Lägg i soltorkade tomater i salsicciablandningen, häll på grädde.
  7. Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
  8. Dela kronärtskockshjärtana på hälften, blanda ner i salsicciablandningen.
  9. Koka pastan enligt anvisningar på paketet och blanda med salsiccian och kronärtskockorna.