Lasagne med körsbärstomater

Christian Campogiani

Lasagne med körsbärstomater

11 ingredienser

30 min

Lasagne med körsbärstomater, mozzarella och oregano blir Lasagne con pomodorini ciliegia, mozzarella e origano på italienska.

Magnus Svenssons dryckestips
Viña Albali Barrel Aged Box artikelnummer 2427 - 189 kr (Valdepeñas, Spanien) årgång 2008
Solvarm spanjor av tempranillo-druvan med medelfyllig och fruktig smak som med sin mjuka ekfatslagring matchar perfekt med lasagnegratängens milda smak av mozzarella och körsbärstomat.

Finca las Moras Reserve Shiraz artikelnummer 6574 - 95 kr (San Juan, Argentina) årgång 2007
Ett generöst och fruktigt vin i modern stil med rostad fatkaraktär och välbalanserade tanniner. Utmärkt till grillade kötträtter eller smakrika pastarätter som innehåller grädde eller ost, gärna en lasagne där vinets friska fruktsyra och smakkoncentration får en värdig partner.

Ingredienser

portioner

Lasagne

  • 10 lasagneplattor
  • 250 g körsbärstomater
  • 120 g mozzarellaost
  • 50 g parmesanost (parmigiano reggiano) riven
  • 0,5 krm oregano [ca 0.5 tsk]
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Béchamelsås

  • 9 dl standardmjölk
  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • muskot

Gör så här

Béchamelsås

  1. Smält smör i en liten kastrull (lägg en klick åt sidan att smörja formen med).
  2. Blanda i mjölet och häll på kokande mjölk.
  3. Koka upp.
  4. Tillsätt en nypa muskotnöt och salta.
  5. Koka i 3 minuter.

Lasagne

  1. Smörj en ugnsform.
  2. Häll ett lager béchamelsås i botten.
  3. Lägg ut två lasagneplattor.
  4. Täck med körsbärstomater skurna i kvartar, mozzarella skuren i tunna skivor, béchamelsås och hackad oregano.
  5. Varva lagren, avsluta med rikligt med sås och riven parmesan.
  6. Gratinera i ugnen i 20 minuter i 200-220 grader.
  7. Låt vila i 10 minuter.
  8. Servera.