Pasta Gnocchi al Granchio - Gnocchi med krabba

Pasta Gnocchi al Granchio - Gnocchi med krabba
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Pasta Gnocchi al Granchio - Gnocchi med krabba

10 ingredienser

20 min

Gnocchi med krabba - Pasta som passar både till vardag och fest.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gnocchi
  • 340 g salladskrabba i burk
  • 3 dl tomatsås all’Arrabbiata
  • 75 g gul lök, hackad
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl vitt vin, torrt, alt. vitt matlagningsvin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.
  2. Lägg i tomatpuré, rör ihop. Häll på tomatsås, torrt vitt vin (alt matlagningsvin).
  3. Häll på grädde, salladskrabba och fiskfond. Koka upp på medelvärme, låt puttra tills såsen blivit krämig, cirka 7 minuter. Rör så att inte krabban fastnar i botten.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, vänd ner gnocchin i såsen och garnera med hackad bladpersilja.