Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Pennette con ricotta e asparagi
Foto: Barilla
Pennette con ricotta e asparagi
4
Spara
Av:
Christian Campogiani
Från:
Förkväll
12
ingredienser
Pennette med sparris och ricotta.
Italiensk mat
Pasta
Vardagsmiddag
Ingredienser
400 g Pennette Integrale
200 g grön sparris (burk går bra)
200 g vit sparris (burk går bra)
1 msk olivolja
150 g pancetta, skuren i 1x3 cm stora bitar
25 g smör
0,5 gul lök, hackad
250 g ricotta
0,5 dl vatten
1 krm salt
Till garnering
parmesanost
Knoppar från 1 knippe sparris (gärna både grön och vit)
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skär av och koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
Stek pancettan i olivolja tills den får fin yta, lyft ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper.
Stek löken i samma panna tills den blir genomskinlig.
Lägg i stjälkarna från den gröna och vita sparrisen i stekpannan och stek i ca 4 minuter.
Häll lök och sparrisstjälkar i en skål tillsammans med ricottan, vatten och salt.
Mixa ihop med stavmixer.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixen.
Stek de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg.
Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut