Spaghetti in Fricassea di Pollo

Spaghetti in Fricassea di Pollo
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Spaghetti in Fricassea di Pollo

10 ingredienser

Spaghetti med kycklingfrikassé. En snabb pasta med kyckling och en smakrik sås.

Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!

Gör maränger av alla äggvitor som blir över, eller varför inte bjuda på den gamla klassikern Glace au four till efterrätt.

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 25 g smör
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 kvist färsk rosmarin, plockad
  • 1 dl torrt vittvin
  • 6 äggulor
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Gör så här

  1. Smält smöret på medelvärme.
  2. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar och bryn tills den får fin yta.
  3. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit genomskinlig.
  4. Häll på vin och kycklingfond. Sänk till medelvärme och låt det sjuda.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  6. Mixa äggulor, citronsaft och vatten med stavmixer.
  7. Häll på äggmixen på kycklingen och rör hela tiden så att ägget inte stelnar. Ta bort från värmen när allt blandats.
  8. Blanda ner pastan.